Mindössze egy evőkanál fedezi a vasszükségletünk 8 százalékát, ezenkívül 2 gramm rostot és mindössze 19 kalóriát tartalmaz, valamint megannyi antioxidánst, például béta-karotint, zeaxantint és luteint – ezek a tudósok szerint felveszik a harcot az oxidatív stresszel, amely növelheti bizonyos rákbetegségek kockázatát. A szakemberek megállapították továbbá azt is, hogy a vizsgálatok szerint azoknál, akiknek a vérében magas koncentrációban fellelhetők a különböző karotinoidok, esetükben 25-35%-kal kisebb valószínűséggel alakul ki a mellrák, márpedig a fűszerpaprikában nagy mennyiségben található ezekből a természetes pigmentekből, melyek a zöldségek és gyümölcsök színét is adják.
Fotó: Pinterest
Mindössze egy evőkanál fedezi a vasszükségletünk 8 százalékát, ezenkívül 2 gramm rostot és mindössze 19 kalóriát tartalmaz, valamint megannyi antioxidánst, például béta-karotint, zeaxantint és luteint – ezek a tudósok szerint felveszik a harcot az oxidatív stresszel, amely növelheti bizonyos rákbetegségek kockázatát. A szakemberek megállapították továbbá azt is, hogy a vizsgálatok szerint azoknál, akiknek a vérében magas koncentrációban fellelhetők a különböző karotinoidok, esetükben 25-35%-kal kisebb valószínűséggel alakul ki a mellrák, márpedig a fűszerpaprikában nagy mennyiségben található ezekből a természetes pigmentekből, melyek a zöldségek és gyümölcsök színét is adják.