Gombával és spenóttal töltött csirke

Aki szereti a hagyományos ételeket, ám egy kicsit mégis változtatna azokon, az mindenképpen próbálja ki ezt a spenóttal és gombával töltött csirkét, mert eszméletlen finom ízkombinációt alkot a gomba, bébispenót, cheddar sajt és kakukkfű quartett a ropogósra sült csirkével. Én most quinoával tálaltam, de más körettel is fantasztikus!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gombával és spenóttal töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 40 g csiperkegomba
- só, bors
- 5 szál friss kakukkfű
- 900 g bébispenót
- 2 csirkemell filé
- páchoz: só, bors
- fél tk őrölt paprika
- 80 g cheddar sajt, reszelve
- 200 g quinoa
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Hevítsük fel az olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben.
- Tegyük bele a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük. Süssük, amíg a gomba elkezd barnulni.
- Adjuk hozzá a spenótot és fonnyadásig süssük. Tegyük félre a gombás-spenótos keveréket.
- A csirkemell filék mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk meg, majd egy éles késsel ejtsünk keresztirányú vágásokat a filében egymástól kb 1 cm-re. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a húst.
- Tegyük a bevágott filéket a beolajozott tepsibe. Töltsük meg a bevágásokat a gombás-spenótos keverékkel. Szórjuk meg paprikával és tegyünk a tetejére reszelt sajtot.
- Süssük a sütőben 200 C fokon 25-30 percig, amíg a sajt megolvad és a csirke belső hőmérséklete elérte a 72 C fokot.
- Tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig.
Quinoa
Mossuk meg a quinoát, majd pirítsuk meg egy kis olajon. Öntsük föl kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg és fedő alatt főzzük kb 15 percig. Néha keverjük meg.




























