Lifestyle

Ezt mindenképpen tudnod kell a vegán étrendről, mielőtt kipróbálnád - Saját egészségeddel játszol, ha nem vagy elég óvatos!

Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez majd számukra. Olykor viszont ez éppen a várakozásaikkal ellentétes hatást tapasztalnak.

Nem mindegy, mit és mennyit eszel

Az egészségmegőrzés és a környezetvédelem egyre inkább a társadalmi köztudat középpontjába kerül, és egyre többen döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre. Ez a döntés gyakran táplálja az elvárásokat: hogy a vegán étkezés energiával töltsön fel minket, és segítsen kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet élni. Azonban, a valóságban, néhányan azt tapasztalják, hogy a vegán étrend bevezetése után épp ellenkező hatást tapasztalnak: fáradtnak, kimerültnek érzik magukat. De mi lehet ennek az oka? És hogyan lehet ezt megelőzni, miközben mégis hűen ragaszkodunk a vegán életmódhoz és annak előnyeihez?

„Az általában normális, hogy egy kicsit fáradtnak érezzük magunkat, miután elfogyasztjuk a nap legtartalmasabb étkezését, de egyébként az étkezések után többnyire energikusnak kellen éreznünk magunkat” – mondja Alyssa Pike, dietetikus. Ha a vegán fogások után fáradtnak érezzük magunkat, jobb, ha meggyőződünk arról, hogy valóban minden fontos tápanyag megtalálható volt az ételben. Bár általánosságban véve tévhit, hogy a vegán étrend követésével nem lehet elegendő fehérjéhez juttatni szervezetünket, valójában leggyakrabban a fehérjehiány okozhat fáradtságérzetet.
Kattints a további képekért!

A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.

Leadfotó: Pexels, forrás: bustle.com

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.