Lifestyle

Biztos, hogy te is rosszul tároltad eddig a tojást: így kell valójában, hogy ne legyen vizes állagú a fehérje

Örök vita, hogy a hűtőben vagy a spájzban van-e a tojás helye valójában: nos, a szakértő most elárulta, hogyan kell tárolni pontosan ezt az alapélelmiszert, hogy a lehető legtökéletesebb minőségében és állagában legyen majd, amikor felhasználjuk.

Vajon te eddig jól csináltad?

A tojás egy olyan alapélelmiszer, amiből nem árt, ha mindig van otthon pár darab, hiszen sok étel gyakorlatilag elkészíthetetlen nélküle, de a finom reggelik nélkülözhetetlen eleme is egyben. Sokoldalú ételről van tehát szó, amiből csinálhatunk egy jó rántottát, levest vagy épp süteményt, és az sem elhanyagolható szempont, hogy egészséges, valamint kalória- és szénhidráttartalma is igen alacsony. De vajon mi a helyes tárolási módja? Hűtőben van-e a helye vagy inkább a polcon? Egy szakács most elárulta, mi a legtökéletesebb módja a tojás tárolásának, hogy ne legyen vizes állagú a fehérje, mikor felhasználjuk!

A vizes tojásfehérjét Dean Harper szakács szerint a termék nem megfelelő tárolási módja okozhatja. Ennek következtében a tojás nem úgy sül majd meg, ahogyan kellene, de az élelmiszer eltarthatóságát és ízét is befolyásolja a rossz tárolás.
Kattints a további képekért!

A reggeli nálad is általában csak egy bögre kávét jelent? Egy tanulmány szerint azoknál az egyéneknél, akik kihagyják a reggelit, nagyobb valószínűséggel alakulnak ki anyagcsere-problémák. Persze a reggeli rohanásban nincs időnk villásreggelire, de ha kihagyod a nap legfontosabb étkezését, azzal nemcsak a pluszkilóknak adsz nagyobb esélyt, de az agyadat is lassíthatod.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!
Lifestyle
Nem könnyű feladat megszabadulni a makacs hasi zsírtól, azonban van egy egyszerű módja annak, hogy felgyorsítsuk a folyamatot és akár néhány nap alatt változást tapasztaljunk.
Sztárok
Tóth Gabi nem tagadta, hogy nagyon nehéz volt Krausz Gábort a helyes irányba terelnie. Előkerült az exe múltja is a beszélgetés során.