Biztos, hogy te is rosszul tároltad eddig a tojást: így kell valójában, hogy ne legyen vizes állagú a fehérje
Örök vita, hogy a hűtőben vagy a spájzban van-e a tojás helye valójában: nos, a szakértő most elárulta, hogyan kell tárolni pontosan ezt az alapélelmiszert, hogy a lehető legtökéletesebb minőségében és állagában legyen majd, amikor felhasználjuk.
Vajon te eddig jól csináltad?
A tojás egy olyan alapélelmiszer, amiből nem árt, ha mindig van otthon pár darab, hiszen sok étel gyakorlatilag elkészíthetetlen nélküle, de a finom reggelik nélkülözhetetlen eleme is egyben. Sokoldalú ételről van tehát szó, amiből csinálhatunk egy jó rántottát, levest vagy épp süteményt, és az sem elhanyagolható szempont, hogy egészséges, valamint kalória- és szénhidráttartalma is igen alacsony. De vajon mi a helyes tárolási módja? Hűtőben van-e a helye vagy inkább a polcon? Egy szakács most elárulta, mi a legtökéletesebb módja a tojás tárolásának, hogy ne legyen vizes állagú a fehérje, mikor felhasználjuk!
A reggeli nálad is általában csak egy bögre kávét jelent? Egy tanulmány szerint azoknál az egyéneknél, akik kihagyják a reggelit, nagyobb valószínűséggel alakulnak ki anyagcsere-problémák. Persze a reggeli rohanásban nincs időnk villásreggelire, de ha kihagyod a nap legfontosabb étkezését, azzal nemcsak a pluszkilóknak adsz nagyobb esélyt, de az agyadat is lassíthatod.
Leadfotó: 123rf