Lifestyle

Ezeket a hétköznapi ételeket tilos lenne éhgyomorra fogyasztani - nagy baj is lehet belőle

Az étkezés időzítése és az élelmiszerek megfelelő fogyasztása fontos szerepet játszik emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában, ezért egyáltalán nem mindegy, mit mikor is fogyasztunk pontosan.

Sose edd éhgyomorra!

Az étkezési szokásoknak óriási szerepe van az egészségünk és közérzetünk fenntartásában. Sokan azonban nem veszik figyelembe, hogy milyen hatással lehetnek az éhgyomorra fogyasztott ételek az emésztésünkre és általános egészségünkre. Egyes ételek ugyanis, ha éhgyomorra fogyasztjuk őket, kellemetlen tüneteket és emésztési problémákat okozhatnak, ezért semmiképpen sem tanácsos velük kezdeni a napot. Ezek az ételek gyakran túlzott savtermelést vagy más emésztési zavarokat okozhatnak, ha nem megfelelően fogyasztjuk őket. Kíváncsi vagy, mely élelmiszerek éhgyomorra történő fogyasztásától kellene mindenképpen óvakodnod? Olvass tovább, eláruljuk!

Citrusfélék A citrusfélék, mint például a narancs vagy a citrom, rendkívül magas savtartalommal bírnak, ami irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját. Ha éhgyomorra fogyasztjuk ezeket az ételeket, semmilyen egyéb táplálék nem lesz gyomrunkban, ami enyhíthetné a savas hatást, így könnyen gyomorfájdalmat vagy égő érzést okozhatnak. Emellett az üres gyomorra történő citrusfogyasztás növelheti a gyomorsav termelését, tovább fokozva a kellemetlen tüneteket. Éppen ezért célszerű a citrusféléket más ételekkel együtt fogyasztani, hogy csökkentsük a gyomorra nehezedő terhelést és minimalizáljuk a kellemetlen emésztési panaszokat.
Kattints a további képekért!

Kiszedi a foltokat, sőt, visszaadja a fehér ruhák régi frissességét is.

Leadfotó: Pexels, forrás: english.jagran.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.