Lifestyle

Sokat számít, milyen banánt eszel diéta alatt: akkor a leghasznosabb, ha ilyen színűt választasz

Mind tudjuk, hogy a banánból vásárolhatunk zöld, sárga és barna színűt – ezek közül valamelyik erősebb zsírégető, mint a többi.

Melyiket érdemes választani?

A banán az egyik legsokoldalúbb és legtöbbet fogyasztott gyümölcs: azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló és kalóriadús, a nap bármely szakaszában fogyasztva rengeteg energiát ad, emellett óriási előnye, hogy egész évben hozzájuthatunk – nem beszélve arról, hogy könnyen emészthető, gazdag A-, U-, E- és B6-vitaminban, valamint rengeteg ásványi anyag található benne. Mivel több tévhit is kering vele kapcsolatban, azt csak kevesen tudják, hogy a banán igenis hozzájárulhat a fogyáshoz, ehhez azonban két feltételnek kell teljesülnie: nem szabad túl sokat enni belőle, illetve figyelni kell arra, hogy csak egy bizonyos árnyalatú gyümölcsöt válasszunk. De melyik a leghasznosabb?

Vásárláskor általában a színtiszta sárga banánt vesszük meg, az tűnik ugyanis a legszebbnek, legegészségesebbnek. Diétázóknak azonban egyáltalán nem ajánlott. A zöld verzióban lévő rezisztens keményítőből szimplán cukor lesz a gyümölcs érettségének ebben a szakaszában, aminek köszönhetően fölösleges kalóriákat juttat a szervezetbe, ráadásul a vércukorszint is megzavarhatja.
Kattints a további képekért!

Ez a legbanálisabb hiba, amit szinte mindenki elkövet, ám a szakértők szerint könnyen pórul járhatunk, ha nem hagyunk fel azonnal ezzel a káros szokással.

Leadfotó: Unsplash
Forrás: healthline.com

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...