Vásárláskor általában a színtiszta sárga banánt vesszük meg, az tűnik ugyanis a legszebbnek, legegészségesebbnek. Diétázóknak azonban egyáltalán nem ajánlott. A zöld verzióban lévő rezisztens keményítőből szimplán cukor lesz a gyümölcs érettségének ebben a szakaszában, aminek köszönhetően fölösleges kalóriákat juttat a szervezetbe, ráadásul a vércukorszint is megzavarhatja.
Fotó: Pinterest
Vásárláskor általában a színtiszta sárga banánt vesszük meg, az tűnik ugyanis a legszebbnek, legegészségesebbnek. Diétázóknak azonban egyáltalán nem ajánlott. A zöld verzióban lévő rezisztens keményítőből szimplán cukor lesz a gyümölcs érettségének ebben a szakaszában, aminek köszönhetően fölösleges kalóriákat juttat a szervezetbe, ráadásul a vércukorszint is megzavarhatja.