Dr. Emily Leeming táplálkozástudományi szakértő az ultrafeldolgozott élelmiszerek bélrendszerünk egészségére gyakorolt hatását mérlegelte: mint kiderült, ezeket általában három dolog határozza meg. Olyan csomagolt élelmiszerekről beszélünk, amelyeket a szupermarketek polcain találunk meg, és esetükben bizony rendkívül hosszú az összetevők listája, köztük rengeteg emulgeálószerrel és adalékanyaggal, tehát olyan összetevőkkel, amiket a konyhában, ha saját magunk főzünk, egyáltalán nem használunk. Ezek a káros összetevők általában a finom ízt segítik elő, márpedig az ilyen ételekben magasabb a cukor- és a zsírtartalom, ami ugyancsak káros hatással lehet egészségünkre, ha túl sokat fogyasztunk belőlük. Elő tehát a fakanállal, és főzésre fel!
Dr. Emily Leeming táplálkozástudományi szakértő az ultrafeldolgozott élelmiszerek bélrendszerünk egészségére gyakorolt hatását mérlegelte: mint kiderült, ezeket általában három dolog határozza meg. Olyan csomagolt élelmiszerekről beszélünk, amelyeket a szupermarketek polcain találunk meg, és esetükben bizony rendkívül hosszú az összetevők listája, köztük rengeteg emulgeálószerrel és adalékanyaggal, tehát olyan összetevőkkel, amiket a konyhában, ha saját magunk főzünk, egyáltalán nem használunk. Ezek a káros összetevők általában a finom ízt segítik elő, márpedig az ilyen ételekben magasabb a cukor- és a zsírtartalom, ami ugyancsak káros hatással lehet egészségünkre, ha túl sokat fogyasztunk belőlük. Elő tehát a fakanállal, és főzésre fel!