Egészség

10 táplálkozási tévhit, amelynek a csapdájába te is nap mint nap beleesel: ezekre figyelj, ha jól szeretnél étkezni

Táplálkozásunkat rengeteg gyakori tévhit lengi körül, ezekből mutatunk be most szakértőnk segítségével tizet.

Dr. Takács Hajnalka dietetikus

Táplálkozással kapcsolatos problémák megoldásában, illetve a megfelelő testsúly elérésében segítek pácienseimnek. A személyes tanácsadás kiterjed az egészségesektől egészen a műtét utáni rehabilitáción levőkig. dr. takács hajnalka dietetikus
Személyre szabott étrend kialakításával támogatom azokat, akiknek kialakult betegség – például cukorbetegség, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés stb. – miatt van szükségük életmódváltásra, táplálkozási szokásaik megváltoztatására.
A tényeken alapuló orvostudományban (Evidence-Based Medicine) hiszek - pácienseimnek átadott információim minden esetben a szakma álláspontját és a bizonyítékokkal alátámasztott kutatási eredményeket tükrözik.
Amennyiben személyre szabott tanácsra van szükséged, keress bátran az alábbi Facebook oldalon: www.facebook.com/dietetikusod. További tartalmakért látogass el Instagram oldalamra: www.instagram.com/dietetikushajni.

Ne dőlj be ezeknek!

Biztos te is kapsz folyamatosan kért és kéretlen tanácsokat, hogy mit, mikor és hogyan egyél, de elég csak felmenni az internetre, onnan is dől ránk az egészséges étkezéssel kapcsolatos információ-cunami. Ettől leszel vékony, ettől csökken a koleszterined, ettől nem fogsz puffadni és még sorolhatnánk, milyen témákban lepnek el minket a tévhitek, melyeknek sajnos hajlamosak vagyunk bedőlni. Döntsük le ezeket most együtt!

A gluténmentes étrend a jó, attól múlik el a puffadás Ha nincs diagnosztizált gluténérzékenységünk, a gluténérzékenysége öndiganózisa rendkívül veszélyes, egészségkárosító és rendkívüli módon tévútra vezet ha azt gondoljuk, emésztőrendszeri problémáinkat az oldja meg ha kiiktatjuk a gabonaféléket. Sokszor találkozom azzal a mondattal: „Ha túl sok pékárut eszem, puffadok.” A túl sok és a semmi között van egy arany középút, ahogy a túl sok is tünetet okozott, a túl kevés is problémához fog vezetni! Pl. székrekedéshez, rosthiányos táplálkozáshoz, 2. es tipusú cukorbetegség kialakulására nagyobb az esély.
Kattints a további képekért!

Forrás: Dietetikusod Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Az X-men-filmekben Jean Grey-t alakító színésznő, Famke Janssen elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi időben – és sajnos nem jó értelemben.
Utazás
Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?