Napi egy evőkanál ebből az olcsó fűszerből csökkenti a rák kialakulásának esélyét: a cukorbetegségre is igazi gyógyír
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Te milyen gyakran fogyasztod?
Egy átlagos konyhaszekrényben jó pár fűszer megtalálható, hiszen a különböző ételekhez más és más ízvilág passzol, amit a legkönnyebben a fűszerezéssel alakíthatunk kedvünk szerint, hogy minél autentikusabb legyen a végeredmény. Egy magyar konyhát kedvelő ember esetében például nem hiányozhat otthonról a só, a bors, a fokhagyma(por), a babérlevél, a majoránna, a kömény, a szárított petrezselyem vagy épp az őrölt pirospaprika. Utóbbiról csak kevesen tudják, hogy nem csupán íze és különleges aromája miatt érdemes belőle mindig tartani otthon, hanem egészségünkre gyakorolt hatása végett is. Galériánkban eláruljuk, mit tesz szervezeteddel, ha naponta elfogyasztasz legalább egy evőkanálnyit az ínycsiklandozó őrölt pirospaprikából!
Evés előtt a legtöbb ember megmossa a különböző zöldségeket és gyümölcsöket, ám vannak olyanok, akik kockáztatják egészségük épségét azzal, hogy nem tesznek így. Cikkünkben eláruljuk, mely élelmiszerek a legveszélyesebbek, ha nem mossuk meg őket közvetlenül azután, hogy hazaértünk velük a boltból!
Leadfotó: 123rf