Egészség

Napi egy evőkanál ebből az olcsó fűszerből csökkenti a rák kialakulásának esélyét: a cukorbetegségre is igazi gyógyír

Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.

Te milyen gyakran fogyasztod?

Egy átlagos konyhaszekrényben jó pár fűszer megtalálható, hiszen a különböző ételekhez más és más ízvilág passzol, amit a legkönnyebben a fűszerezéssel alakíthatunk kedvünk szerint, hogy minél autentikusabb legyen a végeredmény. Egy magyar konyhát kedvelő ember esetében például nem hiányozhat otthonról a só, a bors, a fokhagyma(por), a babérlevél, a majoránna, a kömény, a szárított petrezselyem vagy épp az őrölt pirospaprika. Utóbbiról csak kevesen tudják, hogy nem csupán íze és különleges aromája miatt érdemes belőle mindig tartani otthon, hanem egészségünkre gyakorolt hatása végett is. Galériánkban eláruljuk, mit tesz szervezeteddel, ha naponta elfogyasztasz legalább egy evőkanálnyit az ínycsiklandozó őrölt pirospaprikából!

A fűszerpaprika-őrlemény a közönséges paprikából (Capsicum annuum) készült, finomra őrölt por, ami a magyar gasztronómia jellegzetes, szinte már elengedhetetlen fűszere, hiszen egy jó pörköltből vagy épp gulyáslevesből, esetleg paprikás krumpliból nem hiányozhat ez a fűszer.
Kattints a további képekért!

Evés előtt a legtöbb ember megmossa a különböző zöldségeket és gyümölcsöket, ám vannak olyanok, akik kockáztatják egészségük épségét azzal, hogy nem tesznek így. Cikkünkben eláruljuk, mely élelmiszerek a legveszélyesebbek, ha nem mossuk meg őket közvetlenül azután, hogy hazaértünk velük a boltból!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!