Bele is hallhatsz ennek a fájdalomcsillapítónak a szedésébe, mégsem akarják betiltani

Nagyon oda kell figyelned, hogy ne sózzanak rád ilyen fájdalomcsillapítót a patikában. Sokan súlyos mellékhatásokról számoltak be.

Ezt a gyógyszert mindenképpen érdemes elkerülni.

A fájdalomcsillapítóknak két nagy csoportja van: a nem kábító hatású fájdalomcsillapítók és a kábító hatású fájdalomcsillapítók. A többség utóbbival fut össze kevesebbszer, de hát ezeknek az adagolását tényleg szigorúan csak orvos felügyelheti.

A kábító hatású fájdalomcsillapítók a morfium és származékai, mint például a kodein, a tramadol, a fentanil vagy az oxikodon. Ezek a hatóanyagok az agyban és a gerincvelőben gátolják a fájdalomérzetet, és eufórikus, nyugtató hatást is kiváltanak.

A másik kategória az, amit többet használnak az emberek, és többnyire a gyógyszertárakban is ezeket vásároljuk meg. A nem kábító hatású fájdalomcsillapítók közé tartozik az acetilszalicilsav, a paracetamol, az ibuprofen és sok más, vény nélkül vagy vényre is kapható gyógyszer. Ezek a hatóanyagok gyulladáscsökkentő, valamint láz- és fájdalomcsillapító hatással is rendelkeznek. Főleg enyhe és közepesen erős fájdalmak csillapítására alkalmasak, mint például a fejfájás, a fogfájás, a menstruációs fájdalom, az izomfájdalom vagy az ízületi fájdalom.

Azonban van egy fájdalomcsillapító, ami nagyon veszélyes, de még mindig nem került betiltásra. A galériánkban leleplezzük, hogy miről van szó!

A gyógyszer szövődményeibe már többen belehaltak, pedig egy elég népszerű fájdalomcsillapítóról van szó.
Kattints a további képekért!

Sokak szerint ez a koktél jóval többet segít a gondok megoldásában, mint ha valaki gyógyszert venne be.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Bár úgy tűnhet, a mosás nem kifejezetten nehéz feladat, akadnak bizonyos hibák, melyekbe olykor még a leggyakorlottabb háziasszonyok is belefutnak, pedig ruháink mellett akár mosógépünket is...
Lifestyle
Teljesen természetes, hogy olykor el-elfelejtünk dolgokat, de gondoltad volna, hogy memóriád és agyad egészségének befolyásolása bizonyos mértékig a te kezedben is van?
Lifestyle
A nagy "só kérdés" továbbra is hatalmas dilemma tárgya, de mi most eláruljuk, hogy melyiket érdemes a konyhádban tartanod. Íme!