Egészség

Soha ne főzz vagy süss használt olajban: súlyos és veszélyes következményei is lehetnek, ezekkel a betegségekkel számolhatsz

Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.

Az újrafelhasználás következményei

Sokan a használt sütőolajat újrafelhasználják egy-egy főzés során, mondván teljesen alkalmas az még erre, és nem lesz ebből semmi baj. Egy új tanulmány azonban épp ennek az ellenkezőjét állítja - derül ki az IFLScience egy cikkéből, melyben részletesen is kifejtették, milyen súlyos, komoly és veszélyes betegségek kialakulásához vezethet az, ha használt olajban sütünk vagy főzünk. Arra vonatkozólag már eddig is voltak kutatások, hogy a használt olajnak rákkeltő hatása is lehet, most azonban a szakemberek arra is rájöttek, hogy milyen további állapotok kockázata nő meg azzal, ha nem friss olajat használunk a konyhában. Galériánkban olvashatod a további részleteket!

A használt sütőolajat a kutatás összefüggésbe hozta olyan betegségek kialakulásával, mint például a rossz indulatú daganatok vagy épp a cukorbetegség kialakulása, ám ez még nem minden.
Kattints a további képekért!

Ami a legrosszabb, hogy az összetevő egy étrend-kiegészítőbe került bele. Magának az összetevőnek nem lenne mérgező hatása, de valami mégis történt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!