Egészség

Soha ne edd ezt az ételt vacsorára vagy lefekvés előtt: nem fogsz tudni elaludni, és még rémálmaid is lehetnek tőle!

Gondolkodtál már azon, hogy vajon miért nem tudsz könnyedén álomba zuhanni esténként? Nos, talán nem is sejted, de az inszomniádat egy bizonyos típusú étel is okozhatja.

Mindenkit figyelmeztet az alvásszakértő

Az alvászavarokat számos tényező okozhatja, például a stressz, a szorongás, a depresszió, vagy akár az olyan életmódbeli szokások, mint a kései koffein- vagy épp alkoholfogyasztás, esetleg a túl sok képernyő előtt töltött idő. Az inszomnia tehát gyakran összefügg az életmódunkkal, szokásainkkal, a munkahelyi nyomással és a személyes problémákkal, lelki gondokkal, melyek nehezítik az elalvást. A megfelelő alvási szokások kialakítása, például egy állandó lefekvési idő, amihez ragaszkodunk, a relaxációs technikák rendszeres alkalmazása és az életmódbeli változtatások segíthetnek az alvás minőségének javításában, de az is, ha lefekvés előtt már nem fogyasztunk egy bizonyos ételből, ami az alvásszakértő szerint álmatlansághoz, nehéz elalváshoz is vezethet. Hogy melyik ételtípusról van szó, amit késő este már érdemes kerülnöd, azt galériánkból megtudhatod!

Denise Iordache alvásspecialista szerint a fűszeres ételek, például a közkedvelt indiai fogások esti fogyasztása akadályozhatják az elalvást, amely a döntő fontosságú kognitív funkciók, a hangulat, valamint a fizikai állapot romlásához is vezethet, ezeket pedig közvetlenül másnap, egy álmatlanul eltöltött éjszaka után már tapasztalhatjuk.
Kattints a további képekért!

Mutatjuk, hogy mit ne egyél reggelire, és mit válassz helyettük, hogy egészséges legyél, és az energiaszinted se ingadozzon.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.