Egészség

Újra visszatérhet a koronavírus? Ezekben a magyar városokban aggasztóak az adatok

Új információkat közölt a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjáról.

Covid és influenza: így állunk most

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ azt írta, hogy az év 11. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.

A vizsgált városok közül enyhe emelkedőtendencia volt tapasztalható Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, ugyanakkor csökkenést mértek Budapest Déli Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések szennyvizében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Debrecenben és Salgótarjánban a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik - írja az MTI.

Mint írták, az eredmények alapján tovább folytatódik a koronavírus-esetszámok csökkenése.

Közölték azt is, hogy a 11. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. A héten beérkezett minták egyikében sem volt jelen kimutatási határ feletti mennyiségben az influenza A vírus örökítőanyaga.

20 millió páciens adatait nézték át az Oxfordi Egyetem kutatói: még őket is meghökkentette, amit találtak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.