Egészség

Nem csak a koffein okozhatja az álmatlanságot: soha ne idd ezt az italt lefekvés előtt, ha jól akarsz aludni!

A szakértő szerint van egy olyan ital, melytől sokkal nehezebben alszunk el esténként, sőt mi több, pihenésünk minőségét is elronthatja, sokan azonban nem is tudják, hogy melyik az a folyadék, amit soha nem kéne bevinni a szervezetünkbe elalvás előtt.

Ha jól akarsz aludni, inkább ne idd ezt!

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, mint tudjuk, hihetetlenül fontos, hiszen minden ezen múlik, például hogy másnap mennyi energiánk lesz, milyen lesz a kedvünk vagy épp mennyire tudunk majd koncentrálni feladatainkra. Sokan úgy gondolják, hogy ha például lefekvés előtt kinyitjuk az ablakot és friss levegőt engedünk a szobába, az majd segít nekünk abban, hogy gyorsabban elaludjunk, ahogyan az is, ha kivit eszünk közvetlenül alvás előtt. Nos, vannak azonban olyan dolgok is, amiket mindenképp el kell kerülnünk a jó és pihentető alvás érdekében, mielőtt álomra hajtjuk a fejünket: ilyen például a koffein, de van még egy típusú ital, amit jobb, ha nem fogyasztunk már este, hogy gyorsabban és könnyebben el tudjunk aludni. Hogy miről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

A Bed Kingdom alvásszakértője szerint az álmatlanságnak számos oka lehet, többek között az is, ha közvetlenül lefekvés előtt még alkoholt fogyasztottunk – ezek az italok akkor is befolyásolhatják az alvás minőségét, ha csupán egy korsó sört vagy egy pohár bort gurítottunk le este, a mennyiség tehát ilyen értelemben mérvadó, hiszen már a kevés alkohol is okozhat alvásproblémákat. De ez még nem minden…
Kattints a további képekért!

Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk belső szerveink állapotára, ezt pedig otthonunk melegéből is könnyedén megtehetjük két egyszerű önvizsgálat segítségével.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.