Egészség

Neked vajon megfelelően működik a májad? Ezzel a pár másodperces módszerrel azonnal kiderítheted, milyen állapotban van!

Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk belső szerveink állapotára, ezt pedig otthonunk melegéből is könnyedén megtehetjük két egyszerű önvizsgálat segítségével.

Létfontosságú szervünk

A máj szervezetünk egyik legfontosabb szerve, hiszen több mint 500 létfontosságú feladatot lát el többek között a szénhidrát, zsír, fehérje és vitamin anyagcserét, valamint kiszűri a különböző fertőzéseket is. Fontos tudni, hogy a máj képes egy traumatikus sérülés után is regenerálódni és hiányzó sejtjeit pótolni. Mivel egyre jobban fejlődik a világ, így egyre több méreganyaggal kell megküzdenie a szervünknek, amely nem egyszerű feladat számára. Csak hazánkban több mint 100 ezer különböző, ember által előállított vegyi anyag van forgalomban, így szervezetünk nap mint nap több tízezer mesterséges vegyülettel érintkezik. Állapotát egy egyszerű önvizsgálati módszerrel is tesztelhetjük, galériánkban eláruljuk, hogyan!

Az első módszer igen egyszerű és semmi sem kell hozzá csak egy tükör, ami valószínűleg nálad is megtalálható. Ha a derekad felett látsz egy zsíros réteget, akkor valószínűleg a létfontosságú szervedet zsigeri zsír veszi körül, ami az egyik legveszélyesebb tényező. Ez azt jelenti, hogy a májad zsírréteg öleli körbe, amely korlátozza a megfelelő működésében, és komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Kattints a további képekért!

Valószínűleg nem is gondolnál rá, hogy mennyire sokoldalú ez a legtöbb otthonban szobanövényként funkcionáló csodaszer, amely szinte minden betegségre megoldást jelenthet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.