Egészség

Vedd komolyan a tüneteket: ezek a pajzsmirigy-túlműködés első jelei – Ne hagyd őket figyelmen kívül!

Sokan összekeverik a tüneteket a stresszel, ám ha ezek mind egyszerre jelentkeznek, akkor érdemes jobban utána nézni a pajzsmirigyed állapotának.

Az első tünetek

A pajzsmirigy-túlműködés vagy más néven hipertireózis tulajdonképpen a túl sok T4 és T3 hormon termelődését jelenti. A szakértők szerint ebben az esetben inkább a tünetegyüttest kell figyelni, nem pedig külön egy-egy intő jelet. Elfogadott tény, hogy ez az állapot pszichoszomatikus, illetve genetikai hajlam is okozhatja. További oka lehet a pajzsmirigy gyulladása, autoimmun betegség, valamint a túl sok jód a szervezetben. És hogy mik a pajzsmirigy-túlműködés első jelei? Galériánkból megtudhatod!

A betegségnek számos jellemző tünete van, így nem igazán lehet összetéveszteni más problémákkal. Ebben az esetben inkább fogyás tapasztalható, mint hízás, még a jó étvágy ellenére is, sokszor pedig még hasmenés is társul ehhez.
Kattints a további képekért!

A szakértő szerint van egy olyan ital, melytől sokkal nehezebben alszunk el esténként, sőt mi több, pihenésünk minőségét is elronthatja, sokan azonban nem is tudják, hogy melyik az a folyadék, amit soha nem kéne bevinni a szervezetünkbe elalvás előtt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.