6 egészséges összetevő a salátákhoz, hogy könnyebben menjen a fogyás

Akik diétázásra adják a fejüket, gyakran fogyasztanak salátákat, abban a hiszemben, hogy attól majd fogyni fognak, ám a kívánt eredményt mégsem érik el. Ennek az lehet az oka, hogy olyan összetevőket és önteteket használnak fel hozzá, amelyek egyáltalán nem segítik a plusz kilók elvesztését. Cikkünkben most olyan alacsony kalóriás elemeket sorolunk fel, amelyet bátran fogyaszthatunk, ha fogyni szeretnénk.

Avokádó

Egy fél avokádó nagyjából 160 kalóriát tartalmaz, emellett tele van szívbarát vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zsírokkal. Akár dresszingnek is használhatjuk, hiszen állagát tekintve krémes és sima, így megspóroljuk azokat a felesleges kalóriákat, amelyeket a különböző bolti öntetek tartalmaznak.

Kendermag

Ez az egyre népszerűbb mag nagyon egészséges, hiszen fehérjében, omega-3 zsírsavban és rostokban gazdag. Íze enyhén édes, így a salátánkhoz még cukrot sem szükséges adnunk. Elég egy evőkanálnyival megszórnunk a zöldségeket, és csupán 40 kalóriával lesz gazdagabb az étkezésünk.

Almaecet

Már az is hozzájárulhat a fogyásunkhoz, ha csupán két evőkanálnyival - ami mindössze 10 kalóriát tartalmaz - leöntjük a salátánkat. Az almaecet csökkenti az étvágyat, serkenti az anyagcserét és megakadályozza a puffadást.

Fotó: lifestyleboom.com.au

Oldalak

Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.
Lifestyle
A Skorpió tudja meg: nem csalnak a megérzései! Napi horoszkóp!