Avokádó, az igazi vitaminbomba

Az őszi-téli hónapokban fel kell készíteni a szervezetet a hidegre, meg kell erősíteni az immunrendszert, ehhez pedig nem feltétlenül szükséges naponta vitaminok hadát legyűrni a torkunkon, elég, ha jól válogatjuk össze az ételeinket és egy kicsit kreatívak vagyunk. Éppen ezért jó, ha az avokádó is szerepel az étlapunkon.

Hogyan válasszunk?

Az avokádót éretten a legjobb megvenni, de ha még kemény, az sem nagy gond, otthon szobahőmérsékleten 1-2 nap alatt megpuhul. Külleme nem mérvadó a vásárlásnál: általában zöld színű, de lehet fekete is, van, amelyik teljesen sima, és van, amelyiken apró ráncok vannak. Puha, vajszerű húsát könnyedén viszi a kés, körbevágás után ketté lehet választani, nagy, tojás alakú magját pedig kiskanállal el lehet távolítani.

Jót tesz a szívnek

Bátran fogyaszthatnak avokádót mindazok, akik alacsony, vagy éppen túl magas vérnyomással küzdenek, ugyanis rendkívül jót tesz a szívnek, az ereknek és a vérkeringésnek és csökkenti a koleszterinszintet. Rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, tele van B-, C-, E- és A-vitaminnal, ezenfelül pedig foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, arról nem is beszélve, hogy káliumtartalma magasabb, mint a banáné.

Fotó: ias2011.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...