Utazás

Tájépítészeti Nívódíjat nyert hazánk egyik legszebb kastélyparkja - exkluzív fotók

Újabb neves elismerést szerzett Magyarország egyik legszebb kastélya. A díjnyertes park öt éven át tartó rekonstrukciós munka keretében újult meg, két eredeti tervezője, Petz Ármin és Jámbor Vilmos hagyatékát ápolva.

Újabb díjat zsebelt be 2021 legjobb európai kastélyhotele

Rangos elismerésben részesült a BOTANIQ Turai kastélypark rekonstrukcióját elvégző Pagony kert Táj- és Kertépítész Kft., amely a Tájépítészeti Nívódíj 2021 pályázaton elnyerte a legjobbnak járó díjat az örökségvédelmi projektek, történeti kertek kategóriában. Dr. Herczeg Ágnes pályázatát 10 tagú szakembergárdából álló zsűri értékelte, és ítélte végül oda a díjat a tájépítész irodának a kastélypark öt éven át tartó rekonstrukciós munkálataiért.

A minőség megőrzése garantálja a kastélykert további sikerét. A magas minőségű kivitelezésen túl - melyet a Lyra Florae képviselt - fontos, hogy a park a fenntartás során is megtartsa azt a kiemelt értéket, amit hordoz. A kert azon túl, hogy egy művészi alkotás, egy élő, eleven organizmus, mely odafigyelést igényel. A turai kastélypark a kertörökség olyan gyöngyszeme, melyen keresztül bepillantást nyújt a magyar kertművészet és kerkultúra magas nívójába” – mondta dr. Herczeg Ágnes, a Pagony Táj- és Kertépítész Kft. vezető tervezője. „A kastély és a parkja egyedülálló szimbiózisban van egymással, a fantasztikus kert teszi teljessé a BOTANIQ élményt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kastély által elnyert idei két turisztikai elismerést követően most a park kapott rangos szakmai díjat, amelyhez gratulálunk a Pagony Táj- és Kertépítész irodának és egyben köszönjük a parkban végzett fantasztikus munkájukat” – tette hozzá Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője.

A tavalyi év során két másik szakmai elismerésben is részesült a kastélyhotel: januárban a Booking.com Traveller Review Awards 2021, nyáron pedig egy nemzetközi turisztikai díjat kapott a BOTANIQ Turai Kastély, amely a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” címet szerezte meg az International Travel Awards versenyen.

További érdekességekért és exkluzív fotókért kattints a galériára!

A BOTANIQ Turai kastélyt hangulatos tíz és fél hektáros ősfás park öleli körbe, amelyet az eredeti kertépítészeti terveket figyelembe véve, kerttörténeti és kertrégészeti kutatási eredményekre támaszkodva újítottak fel.
Kattints a további képekért!

Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf vezetésével november 17-én megnyílik a BOTANIQ Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse.

Forrás és fotók: BOTANIQ Turai Kastély

Oldalak

Utazás
Egészség
Nagyon oda kell figyelned, hogy ne sózzanak rád ilyen fájdalomcsillapítót a patikában. Sokan súlyos mellékhatásokról számoltak be.
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.