Utazás

5 mesebeli európai kastély, amelyeket a valóságban meg is látogathatsz

Te is szívesen ellátogatnál Hófehérke, Hamupipőke vagy Elza hercegnő színpompás és fényűző kastélyába? Jó hír, hogy ezek a kastélyok a valóságban igenis léteznek, ráadásul a legtöbbjük Európában található, így akár egy hosszú hétvégén is meglátogathatod őket.

Mesebeli kastélyok a valóságban

Sokan nem tudják, de valójában Walt Disney egy németországi kastélyról mintázta a mesebeli Disney kastélyt is. Összeállításunkban most olyan európai kastélyokat mutatunk, amelyek szinte egy karnyújtásnyira elérhetők és megihlették a filmkészítőket. További részletekért kattints a galériára!

A Hamupipőke egyik fontos helyszíne, valamint a Disney logón is található lenyűgöző kastély a németországi Neuschwanstein-ben található. A sziklákra épült műremek Richard Wagner zeneszerző előtt tiszteleg, és bár a látogatók bejárhatják a kastély minden zegét-zugát, a videófelvételek készítése az épületen belül a mai napig nem engedélyezett.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Purewow

Elhoztuk a világ 10 legszebb kastélyát, amik egytől-egyik bakancslistás úti célok lehetnek a jövőben.

Oldalak

Utazás
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.