Paprikába töltött bab
Nagyszerű előétel, de akár ha nem vagyunk olyan éhesek főételként is nyugodtan fogyaszthatjuk. Egészséges és remek tápértékű, hiszen a bab fehérjében, míg a zöldségek vitaminban gazdagok.
Hozzávalók
- 2 db nagy húsos paprika
- 20 dkg nagy szemű tarkabab
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csomó petrezselyem
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál ecet
- bors ízlés szerint
- 2 db babér
Elkészítés
A babot egy éjszakán át áztatjuk, majd bő vízben megfőzzük, leszűrjük. Hat deciliter vízbe apróra vágott vöröshagymát, borsot, sót, ecetet, pirospaprikát és babért teszünk. Néhány percig forraljuk. Beletesszük a kétujjnyi vastag karikákra szelt paprikát és ha a víz újra felforrt kiemeljük. A lét ráöntjük a babra, így hagyjuk kihűlni. A paprikagyűrűkbe töltve, hidegen tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Az amerikaiak kedvence - Ranch öntet - Katt ide!