Paprikába töltött bab

Nagyszerű előétel, de akár ha nem vagyunk olyan éhesek főételként is nyugodtan fogyaszthatjuk. Egészséges és remek tápértékű, hiszen a bab fehérjében, míg a zöldségek vitaminban gazdagok.

Hozzávalók

  • 2 db nagy húsos paprika
  • 20 dkg nagy szemű tarkabab
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csomó petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál ecet
  • bors ízlés szerint
  • 2 db babér

Elkészítés

A babot egy éjszakán át áztatjuk, majd bő vízben megfőzzük, leszűrjük. Hat deciliter vízbe apróra vágott vöröshagymát, borsot, sót, ecetet, pirospaprikát és babért teszünk. Néhány percig forraljuk. Beletesszük a kétujjnyi vastag karikákra szelt paprikát és ha a víz újra felforrt kiemeljük. A lét ráöntjük a babra, így hagyjuk kihűlni. A paprikagyűrűkbe töltve, hidegen tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Az amerikaiak kedvence - Ranch öntet - Katt ide!

Oldalak

Lifestyle
Az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – ez derült ki abból az OTP Mobil megbízásából a Pulzus Kutatási Rendszerrel készült kutatásból, amelyet március 5...
Lifestyle
A mellékhelyiségben olykor egy alapos takarítás után is olyan szagokkal találkozhatunk, amelyek nem éppen kellemesek - ha friss, foltmentes és ragyogó WC-re vágysz, akkor a méregdrága tisztítószerek...
Egészség
Elgondolkodtál már azon úgy igazán, hogy vajon tényleg milyen gyakorisággal lenne szüksége a gyerekeknek zuhanyzásra? Egy gyermekorvos meglepő véleménnyel van erről, amit biztos, hogy sosem gondolnál...