Szerb rizses hús

Kellemes hétvégi ebédre tökéletes választás. Azoknak is ajánljuk, akik szeretik az erőset és a könnyfakasztó ételeket. Bár az erős paprikát készítéskor szabályozhatjuk.

Hozzávalók

  • 80 dkg borjú- vagy sovány sertéslapocka
  • 5 dkg zsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg húsos zöldpaprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 25 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 csomó petrezselyem

Elkészítés

Az apró darabkára vagdalt vöröshagymát világosbarna színűre pirítjuk. Beletesszük az áttört fokhagymát, a karikára vágott húst és addig pirítjuk, míg a hús elveszti nyers színét. Apróra vágott, hámozott paradicsomot, pirospaprikát keverünk hozzá, megsózzuk lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a szeletelt paprikákat. Végül hozzákeverjük a bő vízben megmosott rizst, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi kb. egy ujjnyira ellepi. Lefedve közepesen forró sütőbe tesszük, 20 percig pároljuk. Paradicsom- és paprikaszeletekkel és apróra vagdaltpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Garnéla és kagyló alfredo-módra - Katt ide!

Fotók: porkbeinspired.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!