Mogyorókrémes csokis keksz

Elhinnéd nekünk, ha azt állítanánk, hogy a képen látható mennyei csokis desszertnek az elkészítéséhez nincs szükség lisztre, cukorra, de még olajra sem? Íme, a bizonyíték, nézd meg a receptet!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 ¼ csésze konzerv csicseriborsó, jól leöblítve és egy papírtörlővel szárazra törölve
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • ½ csésze + 2 evőkanál (165 gramm), szobahőmérsékletű, természetes mogyoróvaj, vagy mandula vaj
  • ¼ csésze (80 gramm), méz (agave szirup vagy juharszirup is jó lehet)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só, ha a mogyoróvajban nincs
  • ½ csésze (90 gramm) csokoládé chips (bioboltokban is beszerezheted)

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Keverd össze a hozzávalókat, kivéve a csokoládé chipset, ezt legutoljára add a többihez. Ragadós masszát fogsz kapni. Nedves kézzel formázz kisebb labdákat, ha azt szeretnéd, hogy keksz formájuk legyen, nyomd le a tetejüket. Tedd őket sütőpapírra és süsd őket 10 percig. A golyók továbbra is nagyon puhák maradnak, sütés után nem keményednek meg, mint a hagyományos kekszek. Hűtőben tárolva, akár egy hétig is fogyaszthatóak, bár biztosak vagyunk benne, hogy addigra egyetlen darab sem marad belőlük.

Kóstold meg a diabetikus mézes szeletet is!

Fotók: npr.org; texanerin.com

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.