Banánnal és krémsajttal töltött pirítós

Régóta tudjuk, hogy az ételek, melyeket nap mint nap fogyasztunk komoly hatással vannak az egészségünkre, közérzetünkre. Most egy olyan receptet mutatunk, mellyel nem kell lemondanod a finom, bőséges reggeliről, de jelentősen változtatsz étkezési szokásaidon.


Hozzávalók (1 szendvicshez)

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • ½ banán
  • 1-2 evőkanál zsírszegény krémsajt
  • 1 evőkanál pirított mandula apróra vágva
  • ½ evőkanál méz
  • fahéj/szerecsendió
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 evőkanál zsírszegény tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

Tegyél ½-1 evőkanál krémsajtot mindkét szelet kenyérre. Szeleteld fel a banánt hosszában, vékonyabb csíkokra és rétegezd a kenyérszeletekre. Az egyik szelet kenyeret szórd meg pirított mandulával, szerecsendióval, fahéjjal és csöpögtesd rá a mézet is. Ezután borítsd össze a kenyérszeleteket és készítsd el a tojásos keveréket. Add hozzá a tojáshoz a tejet és a vanília kivonatot, majd a keverékben forgasd meg a szendvicset. Tedd egy serpenyőbe és közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalát arany barnára.

Kóstold meg a grillezett sajtos szendvicset mustárral és körtével!

Fotók: the-girl-who-ate-everything.com; greatist.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!