Banánnal és krémsajttal töltött pirítós

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • ½ banán
  • 1-2 evőkanál zsírszegény krémsajt
  • 1 evőkanál pirított mandula apróra vágva
  • ½ evőkanál méz
  • fahéj/szerecsendió
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 evőkanál zsírszegény tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Elkészítés

    Tegyél ½-1 evőkanál krémsajtot mindkét szelet kenyérre. Szeleteld fel a banánt hosszában, vékonyabb csíkokra és rétegezd a kenyérszeletekre. Az egyik szelet kenyeret szórd meg pirított mandulával, szerecsendióval, fahéjjal és csöpögtesd rá a mézet is. Ezután borítsd össze a kenyérszeleteket és készítsd el a tojásos keveréket. Add hozzá a tojáshoz a tejet és a vanília kivonatot, majd a keverékben forgasd meg a szendvicset. Tedd egy serpenyőbe és közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalát arany barnára.

    Kóstold meg a grillezett sajtos szendvicset mustárral és körtével!

    Fotók: the-girl-who-ate-everything.com; greatist.com

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!