Gombás tepsis burgonya - Gyors és finom
Gyakran készítünk tepsis krumplit, ha nincs semmi ebéd vagy vacsoraötletünk, ráadásul ez egy nagyon sokféleképpen variálható étel. Próbáljuk ki citromos-vajas gombával is, nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 40 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 csokor petrezselyem vagy kevés zöldhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olajjal és ropogósra sütjük. Közben forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt tovább pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és rámorzsoljuk a vajat, ezzel kicsit tovább keverjük, hogy összeolvadjon a hagymás gombával. Végül megszórjuk petrezselyemmmel vagy a zöldhagymával és hozzákeverjük a kész sült krumplihoz.
Salátával kínáljuk.
Kóstold meg a húsos burgonyát is!