Gombás tepsis burgonya - Gyors és finom

Gyakran készítünk tepsis krumplit, ha nincs semmi ebéd vagy vacsoraötletünk, ráadásul ez egy nagyon sokféleképpen variálható étel. Próbáljuk ki citromos-vajas gombával is, nem fog csalódást okozni!

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 40 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem vagy kevés zöldhagyma
  • olaj
  • bors

Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olajjal és ropogósra sütjük. Közben forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt tovább pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és rámorzsoljuk a vajat, ezzel kicsit tovább keverjük, hogy összeolvadjon a hagymás gombával. Végül megszórjuk petrezselyemmmel vagy a zöldhagymával és hozzákeverjük a kész sült krumplihoz.

Salátával kínáljuk.

Kóstold meg a húsos burgonyát is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!