Lifestyle

Ezért alszol rosszul! 5 káros szokás, amit elkövetsz, és még csak észre sem veszed

A kevés, vagy rossz minőségű alvás számos kellemetlenséget okozhat a mindennapok során, nem beszélve arról, hogy hosszú távon az egészségnek sem tesz jót – ha azonban elhagyjuk az alábbi 5 káros szokást, rövid időn belül jelentős változást tapasztalathatunk.

Tiltólistás tevékenységek

Korunk egyik aktuális és jellemző problémája, hogy manapság egyre többen szenvednek kialvatlanságtól, esténként ugyanis nehezen merülnek álomba, esetleg nem egy alkalommal ébrednek fel az éjszaka folyamán – ennek több oka is lehet, az egyik legfontosabb azonban az, hogy olyan tevékenységeket végeznek közvetlenül lefekvés előtt, amik nehezítik azt, hogy nyugovóra térjenek. Ám ha jobban belegondolunk, egy hosszú távon korántsem tréfa, hiszen a rossz minőségű alvás számos betegség okozója lehet – ilyen például az immunrendszer gyengülése, vagy az agyműködés lassulása, emellett rossz hatással lehet a mentális egészségre és hangulatingadozást okozhat. Galériánkban eláruljuk, melyek azok a tiltólistás dolgok, amiket sosem lenne szabad álomba szenderülés előtt csinálni:

Ha másnap reggel kipihenten szeretnénk ébredni, tanácsos lefekvés előtt nagy ívben elkerülni a habzsolást – legyen szó egészséges ételekről vagy ínycsiklandozó nassolnivalókról. Ez ugyanis emészti zavarokhoz vezethet, amitől nehezebben alszunk el; éppen ezért érdemes a nap legutolsó étkezését lefekvés előtt 2-3 órával időzíteni.
Kattints a további képekért!

Első blikkre talán túlságosan triviális dolognak tűnhet, ez azonban csak a felszín: valójában nagyon is sokat elmond rólunk, hogy az ágy melyik oldalán szoktuk álomra hajtani a fejünket.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Bors

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...
Lifestyle
Ha azt gondoltad, hogy a mosogatószivacs csak az edények megtisztításában, valamint a takarítás során lehet a segítségedre, akkor tévedtél.
Sztárok
Kulcsár Edina és férje Varga Márk, az az G.w.M már több, mint egy éve házasok és jelenleg második közös gyermeküket várják. Edinát cseppet sem viseli meg a terhessége, sőt amikor csak tehetik,...