Lifestyle

Csupán ennyiből áll az igazán habkönnyű túrógombóc titka: ettől lesz mennyei a magyarok kedvenc desszertje

A tökéletes túrógombóc porcukorral, tejföllel, esetleg gyümölcsszósszal tálalva maga az álom, ám az igazán habkönnyű végeredmény érdekében nem árt észben tartani néhány apró szabályt.

Az édesség, amit kivétel nélkül mindenki szeret

A legismertebb magyar édességek egyike a túrógombóc, ami ráadásul annyira ellenállhatatlanul finom, hogy kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják bármikor. Ez a népszerű hungarikum sokféle módon variálható, illetve az is mellette szól, hogy elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség. Igaz, egy valami biztos, mégpedig hogy jó minőségű tehéntúró, illetve friss tojás nélkül nem lesz az igazi – pedig pont az benne a legjobb, hogy lágy és könnyű. No, de mire érdemes figyelni az ismert finomság elkészítésekor, ha az a célunk, hogy olyan habkönnyű legyen, amitől szinte azonnal elolvad a szánkban? Galériánkban eláruljuk a tökéletes édesség titkát:

A túrógombóc porcukorral jól megszórva, valamint tejföllel nyakon öntve szó szerint ellenállhatatlan, de lekvárral is isteni tud lenni, ami után mind a 10 ujját megnyalja a család.
Kattints a további képekért!

A palacsintát mindenki szereti, ez alól pedig II. Erzsébet sem képezett kivételt: a néhai brit uralkodó bármikor szívesen falatozta ezt a közkedvelt édességet, melyet a királyi szakács mindig egy plusz, nem szokványos összetevővel bolondított meg.

Leadfotó: 123rf

Forrás: SóBors

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.