Lifestyle

10 perc elég, hogy leküzdjük a Covid utáni kollektív traumát

Még tart a nyár, feloldották a legtöbb korlátozást és oltási igazolvánnyal ismét élvezhetjük a szabadságot, mégis sokaknál megmaradt a szorongás, a kilátástalanság érzése, és a kedvtelenség. Te is szeretnél már túllendülni a járvány utáni szorongáson? Akkor olvass tovább.

Hiába kaptuk vissza a szabadságunkat, sokan még mindig nem tudunk vele mit kezdeni

“Rengetegen tapasztaljuk, hogy hiába kaptuk vissza az életünket, általános kedvtelenség, rossz hangulat maradt a bezártság után.” - kezdi Bakonyi Panni jógaoktató, művészetterápiás szakember. “Volt munkám, ami hirtelen megszűnt. Azt hittem, hogy én nem kaphatom el, mégis elkaptam, vagy hittem abban, hogy a párom kitart mellettem, mégis elhagyott. A korábban biztosnak hitt egzisztenciális és érzelmi kapaszkodók alapjaiban rendültek meg, mi pedig szép lassan lemerültünk az állandó bizonytalanságtól. A gond az, hogy tudjuk, hogy újra kell alkotnunk ezeket a sarokpontokat, de nem tudunk hozzájuk elegendő erőt meríteni saját magunkból.”

Nő bezártság covid

Hideg zuhannyal a lelki egyensúlyért

Sok pszichológus, coach és egyéb segítő kezdett el foglalkozni a Covid okozta elakadások feloldásával, ami terápia szinten nagyon hasznos lehet. Ugyanakkor léteznek egyszerű, mindenki számára könnyen adaptálható módszerek, amikhez nem kell szakember. Az, hogy milyen az aktuális lelki/mentális állapotunk nagyban függ az idegrendszerünk állapotától, amit célzott gyakorlatokkal saját magunk is képesek vagyunk fejleszteni. Nem is gondolnánk, hogy egy 10 perces légzésgyakorlat, egy fülmasszázs, vagy akár egy hideg zuhany milyen gyorsan rendbe tudja szedni az idegrendszert, hogy aztán újult erővel tudjunk nekilátni a napi teendőknek.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.