Vannak azonban olyan élelmiszerek, amiket ajánlott mindig, minden esetben megmosni fogyasztás előtt: ilyen például az összes ehető héjú gyümölcs és zöldség, de érdemes leöblíteni azokat a társaikat is, amelyeknek a héját, külsejét nem fogyasztjuk el, ugyanis hámozás közben könnyen rákerülhetnek a bőrről a baktériumok az ehető részre is. Így a banánt és a dinnyét sem árt megmosni, hogyan a csonthéjasokat sem, hiszen nem tudni, hogy a hámozott diót vagy mandulát hol tárolták, és hogyan szállították őket az adott áruházba. Az aszalt gyümölcsöket a biztonság kedvéért szintén mossuk át, ahogyan a konzervek tetejét is egészségünk érdekében.
Fotó: Pinterest
Vannak azonban olyan élelmiszerek, amiket ajánlott mindig, minden esetben megmosni fogyasztás előtt: ilyen például az összes ehető héjú gyümölcs és zöldség, de érdemes leöblíteni azokat a társaikat is, amelyeknek a héját, külsejét nem fogyasztjuk el, ugyanis hámozás közben könnyen rákerülhetnek a bőrről a baktériumok az ehető részre is. Így a banánt és a dinnyét sem árt megmosni, hogyan a csonthéjasokat sem, hiszen nem tudni, hogy a hámozott diót vagy mandulát hol tárolták, és hogyan szállították őket az adott áruházba. Az aszalt gyümölcsöket a biztonság kedvéért szintén mossuk át, ahogyan a konzervek tetejét is egészségünk érdekében.