A friss csirke baktériumai nagyon veszélyesek az egészségre, a legismertebb ezek közül a szalmonella. Sokan azt gondolják, hogy ha főzés előtt megmossák a húst, az segíthet megoldani, kiküszöbölni ezt a problémát, ez azonban egy tévhit, egyszerűen nem igaz. A csirke megmosásával mindössze annyit érünk el, hogy a rajta lévő baktériumok átterjednek a mosogatóba. Nem kell azonban aggódni, ugyanis főzés közben a rajta lévő összes kórokozó elpusztul.
Fotó: Pinterest
A friss csirke baktériumai nagyon veszélyesek az egészségre, a legismertebb ezek közül a szalmonella. Sokan azt gondolják, hogy ha főzés előtt megmossák a húst, az segíthet megoldani, kiküszöbölni ezt a problémát, ez azonban egy tévhit, egyszerűen nem igaz. A csirke megmosásával mindössze annyit érünk el, hogy a rajta lévő baktériumok átterjednek a mosogatóba. Nem kell azonban aggódni, ugyanis főzés közben a rajta lévő összes kórokozó elpusztul.