Lifestyle

Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul csináltad: ezt az 5 ételt soha nem szabad megmosni főzés előtt!

Van azonban 5 olyan, amit mindenképp a víz alá kell tartani néhány másodpercig, hogy biztonságos legyen a fogyasztása.

Mossuk vagy ne?

Gyerekkorban szinte mindenkibe belenevelik a szülők és a nagyszülők, illetve az óvónők is, hogy mindig, mindent meg kell mosni, amit megeszünk vagy a szánkba veszünk, hiszen ezáltal elkerülhetjük a nem kívánt betegségeket, amelyeket a baktériumok okoznának szervezetünkben. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy vannak olyan helyzetek, amikor ez az ártalmatlannak tűnő szokás többet árt, mint használ, egyes élelmiszerek megmosása ugyanis a baktériumok elterjedéséhez vezethet, illetve sok más negatív következménnyel is járhat. Galériánkban összeszedtük azokat az ételeket, élelmiszereket, melyeket nem ajánlott megmosni főzés előtt, valamint azokat, amiket mindenképp javasolt leöblíteni, mielőtt elfogyasztanánk.

A tojásokra gyakran speciális anyagot raknak, hogy megvédjék őket a baktériumok okozta szennyeződésektől: a víz azonban tönkreteszi ezt a „védőréteget”, ezért a tojásokat soha ne mossuk meg felhasználás előtt.
Kattints a további képekért!

Ha azt hitted, hogy a kávé, illetve a benne található élénkítőszer, a koffein azonnali és tartós gyógyírt jelent az álmosságra, akkor óriásit tévedtél.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.
Sztárok
Hugh Jackman az egész világon óriási elismerésnek örvend, tehetségét már számos nagysikerű mozifilmben bebizonyította, vonzó külsejének köszönhetően pedig a nők körében is rendkívül népszerű. Jogosan...