Egészség

5 dolog, amit eddig biztosan te is rosszul tudtál a gyümölcsökről - mindannyian bedőltünk a tévhiteknek!

Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.

Sok tévhit kering róluk

A helyes és kiegyensúlyozott táplálkozást illetően rengeteg tévhit kering az interneten, ezért fontos, hogy mindig körültekintően és biztos forrásból tájékozódjunk. Nincs ez másként a gyümölcsökkel sem, melyek fogyasztásáról szintén nagyon sok téves információt olvashatunk és hallhatunk. Ami pedig még ettől is nagyobb gond, hogy gyakran nem csupán az internetet fertőzik meg ezek a tévhitek, de valójában az egész köztudatba tévesen ivódnak bele ezek az egyébként alaptalan, gyümölcsfogyasztásra vonatkozó „szabályok”. Ha kíváncsi vagy, mely tévhitek is a leggyakoribbak, olvass tovább, valószínűleg te is meglepődsz majd!

1. Érdemes üres gyomorra fogyasztani a gyümölcsöket Ez az egyik legelterjedtebb tévhit a gyümölcsfogyasztásra vonatkozóan. A mítosz szerint a gyümölcsökkel együtt fogyasztott ételek lassabban emésztődnek meg, puffadást és egyéb kellemetlenségeket okozva. Bár a gyümölcsben található rostok valóban lassíthatják az emésztést, nem olyan mértékben, hogy az bármiféle kellemetlenséget okozzon. Emellett fontos kiemelni, hogy az emésztés lelassítása valójában jó dolog, hiszen ez hozzájárul a hosszabb teltségérzet fenntartásához.
Kattints a további képekért!

És még a demencia kialakulásának kockázatát is csökkentheted vele a szakemberek szerint.

Leadfotó: Pexels, forrás: healthline.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!