Egészség

Minden felesleg eltűnik rólad, ha ezt iszod a kávé helyett reggelente: olvadni fognak a kilók, és sokkal egészségesebb leszel!

Van egy kávépótló ital, amely ízében a hagyományos, sokak által imádott forró nedűre hasonlít, de több szempontból is sokkal egészségesebb, mint a klasszikus kávé, ugyanis szervezetünkre nézve hihetetlen hatást gyakorol.

Ha kipróbálnál valami mást...

Bármilyen meglepő, nem mindenki kedveli a kávé jellegzetes, erős ízét, sem pedig azt, hogy tele van koffeinnel, amitől sokaknak nem jön álom a szemére. Éppen ezért többen is kutatják az alternatíváját, aminek hasonló az aromája, mégsem pörgeti fel az embert, és még egészséges is, így a szervezetre is jótékony hatást gyakorol. De vajon létezik ilyen ital? A válasz egyértelműen igen, és nem, nem a tea az. Van ugyanis egy olyan kávépótló ital, amely elképesztően sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik egészségünket tekintve, és többek szerint még finom is, de ez nem minden: a fogyást is beindítja, valamint méregtelenítő hatással bír, így reggelente, ha a klasszikus kávé helyett fogyasztjuk, még a zsírpárnák ellen folytatott küzdelemben is a segítségünkre lehet. Galériánkat átlapozva olvashatod a részleteket!

A „csodaszer” nem más, mint a cikória kávé, amit kávépótló italként is ismerek, és amit cikóriagyökérből készítenek, amely egy enyhén keserű ízű, pörkölés után kávéhoz hasonló italt eredményez. A cikória egyébként egy vadon termő gyógynövény, melynek főzet már a középkorban is használták gyógyításra, ám ahogyan a bestbarista.hu is írja, ma már a nemesített változatát termesztik, gyökerét pótkávénak, leveleit pedig salátának használják.
Kattints a további képekért!

Minden bizonnyal veled is előfordult már, hogy kora reggel megittál egy pohár tejet szomjúságoltóként közvetlenül ébredés után, esetleg az első kávédba szokásod tenni a finom nedűből. Nos, sokan nem tudják, de ez egyáltalán nem jó ötlet…

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...