Egészség

70%-kal több kalóriát és zsírt égethetsz el, ha ebben az időpontban mész el edzeni: az is fontos, mikor ettél utoljára

A Nottingham Egyetem kutatása szerint jóval többet kihozhatunk edzéseinkből, mint azt gondolnánk, mindössze pár dologra kell odafigyelnünk.

Kevés mozgással is látványos eredményeket érhetünk el, ha a megfelelő időpontban végezzük azt

A tapasztalt edzőterembe járók jól tudják, hogy edzés előtt bizony az étel nem szerepel a menün, még akkor sem, ha csupán sétálni indulunk – ez logikus is, hiszen ha a gyomrunk üres, akkor testünk mindenképpen a felesleges zsírt fogja elégetni a mozgás során. Egy kutatás pedig most azt is feltárta, hogy akik éhgyomorra végzik a gyakorlatokat, azok az emberek körülbelül 70%-kal több zsírt égetnek el, mint azok, akik edzés előtt két órával esznek. A tanulmányból kiderült továbbá az is, hogy pontosan milyen időpontban érdemes ellátogatnunk a terembe, ha a gyakorlatokat azért végezzük, hogy beindítsuk a fogyásunkat – galériánkat átlapozva megtudhatod, mit javasolnak a szakértők!

A legtöbb ember 16:00 és 20:00 között ér rá edzeni, vagy egészen egyszerűen ekkor van kedvük hozzá, ám a tanulmány szerint a testmozgás előnyei fokozódhatnak, ha egy reggeli időpontot választunk a gyakorlatok elvégzéséhez, amikor az esti alvás után még egyébként is üres a gyomrunk.
Kattints a további képekért!

Hazánkban több százezer nő van abban az életkorban, hogy szenvedhet a változókor tüneteitől – ezek gyakran hirtelen lépnek fel és drasztikusnak tűnnek. A bonyolult hormonális változással járó időszak sok kellemetlen vagy akár életminőséget rontó tüneteinek okát azonban sokszor nem ismerik fel. Pedig ezek a párkapcsolat minőségére is rányomhatják a bélyegüket és akár súlyos kapcsolati gondokat is okozhatnak.

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.