Nem csupán a fogyás az oka: ezért adj a kávédhoz minden reggel egy csipetnyit ebből a fűszerből

Egy csipet bors hozzáadása a kávéhoz nemcsak hogy fokozza az ital ízét, de semlegesítheti a savasságot, csökkentheti a koffein okozta gyomorirritációt, sőt, még az anyagcserét is felpörgetheti a benne található piperin nevű vegyület révén. Ám ez még nem minden.
Ittad már így?
A kávé világszerte az egyik legkedveltebb ital, amit milliók fogyasztanak nap mint nap, hogy energiát nyerjenek, és élvezzék annak gazdag ízét. Az évek során számos módon ízesítették és variálták ezt a forró italt, hogy még különlegesebbé tegyék az élményt, ám az utóbbi időben egy meglepő, de annál izgalmasabb trend hódít teret: egy csipetnyi bors hozzáadása a kávéhoz. De vajon miért érdemes kipróbálni ezt a szokatlan párosítást? Galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf