A fekete bors, amit gyakran az ételek ízesítésére használunk, nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A benne található piperin nevű aktív vegyület antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, valamint hozzájárulhat a vércukorszint szabályozásához és az emésztés javításához. Ezen felül a piperin segíti más tápanyagok, például a kurkumin felszívódását is, ami tovább növeli a bors egészségügyi értékét.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
A fekete bors, amit gyakran az ételek ízesítésére használunk, nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A benne található piperin nevű aktív vegyület antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, valamint hozzájárulhat a vércukorszint szabályozásához és az emésztés javításához. Ezen felül a piperin segíti más tápanyagok, például a kurkumin felszívódását is, ami tovább növeli a bors egészségügyi értékét.