Egészség

Egy jó bemelegítés kritériumai: erre figyelj

A bemelegítés csak akkor hasznos, ha jól csinálod. Szakértőnk, Czanik Balázs capoeira aerobik edző, életmód tanácsadó elmondja, mik a legfontosabb kritériumok.

Általános bemelegítés

Az általános bemelegítéssel a szív és tüdő működését fokozzuk, megnyújtjuk a főbb izomcsoportokat, átmozgatjuk az ízületeket. Járással, futással a belső szervek működésének növelését segíthetjük elő. Ezután dinamikus nyújtó gyakorlatokat célszerű beiktatni. A könnyű erősítő gyakorlatsorokkal tovább fokozható a vérkeringés.

Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!

A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!

Nem mindegy: minőség és mennyiség

Az aerobik óra további hatékonyságát alapvetően a bemelegítés minősége és mennyisége befolyásolja. Fő célja, hogy a szervezetet pszichikailag és fizikailag is ráhangoljuk a fokozott munkavégzésre, ezzel mintegy előkészítjük a szív- és keringési rendszert, az aktív és passzív mozgatórendszert az órai terhelés elviselésére. Ennek időtartama 10 perc, ugyanakkor befolyásolja a résztvevők kora, neme, edzettsége, tudása, illetve maga az aerobik óra és annak intenzitása.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Onnit

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.