Akár vakságot is okozhat, ha nem jutsz hozzá ehhez a vitaminhoz, és a szervezeted nem állítja elő

Az A-vitamint vagy élelmiszer formájában, vagy étrend-kiegészítőkkel pótolnunk kell, különben nagy baj lehet a vége. Komolyan kell venni, ha felmerülnek a hiánya miatt kialakuló tünetek.

Az A-vitamin nagyon fontos a látásunk miatt

Az A-vitamin, vagy más néven retinol, egy zsírban oldódó vitamin, amely elengedhetetlen a szervezet számos funkciójának fenntartásához.

Felfedezése a 20. század elejére nyúlik vissza, amikor a tudósok rájöttek, hogy bizonyos élelmiszerek hiánya betegségeket okozhat. Az A-vitamin hiányának felismerése és a vitamin szerepének megértése jelentős előrelépést jelentett az orvostudományban.

A galériánkban megmutatjuk, mit okozhat, ha nincs elegendő belőle a szervezetünkben!

Az A-vitamin hiánya komoly egészségügyi problémákat okozhat. A legismertebb tünetek közé tartozik az éjszakai vakság, amely a szem képességét érinti, hogy alkalmazkodjon a gyenge fényviszonyokhoz. Ez később az éjszakai vezetést is befolyásolhatja.
Kattints a további képekért!

Sokan rettennek meg, ha kicsivel erősebb hajhullást tapasztalnak, de ez nem biztos, hogy problémát jelent. Azonban vannak jelei, amikor már változtatnunk kell az életmódunkon is.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.
Sztárok
A legendás színész-rendező 40 év után új filmben szerepel: a Nemzeti Film Intézet támogatásával készülő A királytalálkozóban Szilézia idős fejedelmét formálja meg.