4 hatékony alakformáló gyakorlat kismamáknak

Kismama bloggerünk, Bartha-Darabos Ivett a várandóssága alatt is edz, hogy formában maradhasson és fitten viselhesse ezt az édes terhet. Legújabb blogbejegyzésében négy kedvenc gyakorlatát mutatja be - próbáld ki te is otthon!

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

Guggolás

A guggolás elkerülhetetlen a testünk formálásához, ráadásul nagyon figyelnünk kell, hogy szabályosan hajtsuk végre. KIVÉVE a várandósság időszakában. Természetesen a helyes háttartásról nem mondunk le, azonban a terpeszünk ilyenkor kényelmi szempontok alapján alakulhat. Tehát lehet ez szűk, közepes, vagy széles, a lényeg, hogy kényelmes legyen Neked.

Fontos: ebben az időszakban a szalagok, ízületek lazábbak, így fokozottan ügyelni kell, hogy ne tágítsuk túl, nehogy aztán sérüléshez vezessen!

Egyébként pedig hajrá, hiszen a guggolás nagyon hatékony gyakorlat, miközben a pocakod nem terheli. Profibbak nyugodtan guggoljanak keretben, azonban a súlyokat jelentősen csökkentsük a korábbiakhoz képest. Ha nem érezzük elegendőnek, akkor inkább az ismétlésszámot növeljük.

Guggolás keretben

Lényegében a szabályok majdnem ugyanazok, mint a sima guggolásnál annyiban módosítva, hogy fordítsunk nagy figyelmet a súlyok megválasztására!

Lapoz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Bartha-Darabos Ivett

Oldalak

Sztárok
Tóth Gabi és a párja, Papp Máté Bence egy közös fotót osztottak meg az Instagramon. Most nem a szerelmükről áradoztak, hanem egy hatalmas bejelentést ünnepeltek.
Lifestyle
Az interneten rengeteg sztorit lehet olvasni, aminek a középpontjában egy vakrandi van. Ezek olykor romantikus, néha pedig felháborító szituációkat tudnak szülni.
Fashion&Beauty
Azoknak, akik rendszeresen górcső alá veszik Zendaya szereléseit, mostanra szemet szúrhatott, hogy egy bizonyos cipő a sztár ruhatárának egyik meghatározó alapdarabja.