Személyi edzőként ez a véleményem a különféle diétákról

Edzőként számos szuper fogást ismerünk, amit beépíthetünk a vendégeink életébe. A legtöbbünknek vannak kis fortélyai is, amiket szívesen és gyakran alkalmazunk. A bölcsek köve viszont senkinél sincs!

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

Nincs olyan diéta, ami gyorsan és kíméletesen fogyaszt

Egészen döbbenetes, hogyan vetik bele magukat az emberek egy-egy diétába, ha mondjuk, azt írják mellé, hogy egy hét alatt 10 kilót lehet vele fogyni. Egyrészt ez lehetetlen, másfelől ha lehetséges lenne, akkor az életébe kerülne. Ennyi. Egyébként 10 kg fogyás egy hónap alatt is sok lenne, pláne egy átlagembernek. Értsd: nem versenyző.

Túl lusták és kétségbeesettek az emberek

Legutóbb egy kismama csoportban árulta egy szakmai körökben nem túl jól csengő, ám a piacon egyre nagyobb szeletet kapargató cég a termékeit. Ebből az egyik egy elvileg elég erős zsírégető kapszula, mellé még egyebeket ajánlottak csomagban, persze edzésprogram is jár hozzá, ám tudjuk, hogy itt igazából a termékeladás a lényeg. Egészen lehidaltam, hiszen a csoport nagyobb része várandós vagy szoptató nőkből áll. Egyáltalán nem tüntették fel, hogy a termék terhesség és szoptatási idő alatt nem alkalmazható. Sajnos ezt mindig el kell mondani, különben félreértésekre adhat okot. Én leírtam annyit, hogy érdemes lenne ezt kiemelni. Természetesen törlésre került, így élek a gyanúval, hogy a csoport üzemeltetői némi jövedelmet várnak az említett cégtől. Persze, ez csak feltételezés. Aztán amíg magamban zsörtölődtem, rá kellett jönnöm, hogy igazából nem a cég a hibás, aki egyszerre lovagolja meg a kétségbeesést és a lustaságot, hanem az ember, aki nem gondolja át, hogy mit is tesz.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!