Lifestyle

Magyar szex euróért - beszélgetés Munk Veronikával

A Lapozz a 99-re! podcastban legutóbb egy tabutémát feszegetett Szabados Ági és interjúpartnere, Munk Veronika újságíró.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Magyar szexmunkások külföldön

Pár évvel ezelőtt egy olvasói levéllel kezdődött a történet. Egy piros lámpás negyed madame-ja írt az Index szerkesztőségének, aki elmesélte, hogy hogyan dolgoznak magyar nők legálisan szexmunkásként Németországban. Munk Veronika egyből izgalmasnak találta a témát és felvette vele a kapcsolatot. Nem sokkal később egy németországi kisvárosban Bremerhaven-ben találta magát, ahol megkezdte a kutatómunkát és elkezdte felderíteni a legális prostitúció árnyoldalait. A könyvet olvasva kiderül, hogy a prostitúció hiába legális, a lányok kiszolgáltatottak, a futtatóik által kizsákmányoltak és nagyon nehéz ebből a kilátástalan helyzetből saját akaratukból kilépni.Vajon jó, ha egy országban legális a prostitúció? Miért általános a droghasználat a lányok körében és hogy lehet ezen változtatni? Mennyi pénzt keres egy magyar prostituált Nyugat-Európában? Ezekről a kérdésekről mind beszélgettünk Munk Verával, aki azt is elárulta, hogy min dolgozik most.

A műsor második vendége Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, aki élete meghatározó könyvének Erlend Loe: Doppler című regényét választotta. Kristóf felhívta a figyelmünket arra, hogy a skandináv irodalom nem csak a krimikről szól.Szabados Ági ezen a héten Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét mutatta be.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Munk Veronika: Kéjutca
  • Erlend Loe: Doppler
  • Erlend Loe: Naiv. Szuper
  • Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A szentinelézekről vajmi keveset tudunk, de a világ legveszélyesebb törzseként tartják őket nyilván. Aki a szigetükre téved, az valószínűleg nem éli túl a találkozást.
Utazás
Idén nyáron olyan forróság tombol majd Európában, ami még az elmúlt évek hőhullámait is felülmúlhatja - derül ki a legfrissebb előrejelzésekből.
Sztárok
Nem volt mese, Ördög Nórának és a TV2-s csapatnak országot kellett váltania. Továbbra sem könnyű az Ázsia expressz forgatása.