Lifestyle

Bárdos András szerint az olvasás mindent túlél

A Lapozz a 99-re! podcast legutóbbi részében egy igen aktuális téma került a fókuszba, nevezetesen, hogy van-e jövője a könyvnyomtatásnak.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Mi a könyv jövője?

Bárdos Andrást az emberek többsége a televízióból ismeri, vezetett hír- és magazinműsorokat, az utóbbi sok évben viszont életének nagy részét a könyvkiadás teszi ki. Persze ezer szálon kötődött korábban is a könyvekhez, szülei írók voltak, részt vett az Athenaeum Kiadó alapításában Kolosi Tamással, aztán Stahl Judittal is volt közös könyves cége, majd Rényi Ádámmal közösen nyolc éve megalapították a 21. Század Kiadót. Mit gondol Bárdos András a könyvek jövőjéről? Eltűnhet-e a papíralapú könyv? Hogyan jutnak hozzá a legjobb regények kiadási jogaihoz? Mik voltak a legsikeresebb címek, amiket a 21. Század Kiadó megszerzett? Honnan lehet tudni, hogy miből lesz siker? Milyen újdonságokkal készül a kiadó? Hogyan hatnak a tévésorozatok az olvasási szokásainkra? Ezekről a kérdésekről mind beszélgettünk Bárdos Andrással, aki azt is elárulta naponta mennyi időt tölt olvasással.

A műsor második vendége Krusovszky Dénes, aki élete meghatározó könyvének Wells Tower: Elpusztítva, ​felperzselve című novelláskötetét választotta, aminek az egyik érdekessége, hogy ez az író egyetlen könyve, a megjelenés óta nem írt könyvet. Szabados Ági ezen a héten Grecsó Krisztián Vera című könyvét mutatta be.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Sally Rooney: Normális ​emberek
  • Sally Rooney: Baráti ​beszélgetések
  • Michael Chabon: Ragyog ​a hold
  • Saul Austerlitz: A ​Jóbarátok-generáció
  • Wells Tower: Elpusztítva, ​felperzselve
  • Krusovszky Dénes: A ​fiúk országaGrecsó Krisztián: Vera
Leadfotó: Lapozz a 99-re!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...