Lifestyle

Slammerből lett regényíró - beszélgetés Kemény Zsófival

A Lapozz a 99-re! podcast legutóbbi részében egy fiatal tehetség mutatkozott be.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Slammer, író, fiatal tehetség

Szabados Ági ezen a héten Kemény Zsófival beszélgetett, aki 16 évesen kezdett slammelni, és azóta rengeteg műfajban kipróbálta magát. Kitűzött célja volt, hogy 20 éves kora előtt megírja az első könyvét, ami sikerült is, 20. születésnapja előtt egy nappal jelent meg első regénye Én még sosem címmel. Azóta már második regénye is megjelent, írt egy krimit Kondor Vilmossal közösen van egy verseskötete, Sophie Hard néven antiszexista rapdalokat ír, és mind ezek mellett pedig forgatókönyvírást tanul.

A beszélgetésből kiderül az is, hogy milyen fiatal íróként a kritikák kereszttüzébe kerülni, hogy miért próbálja ki magát ennyi műfajban, és hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, mit gondol az édesapja, Kemény István kortárs költő a lánya műveiről. Milyen lehetett felnőni egy író családban? Vajon teljesen egyértelmű volt, hogy Zsófi is irodalommal fog foglalkozni? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Kemény Zsófi a mai epizódban, aki azt is elárulta, hogy milyen tervei vannak a 30. születésnapja után.

A műsor második vendége Péterfy Gergely író, aki élete meghatározó könyvének Gustave Flaubert: Érzelmek iskolája című regényét választotta, valamint azt is elárulta nekünk, hogy hogyan hangolódik az írásra és mit jelent az, hogy beskálázós szöveg. S

zabados Ági ezen a héten Kapitány-Fövény Máté, Ezerarcú függőség című könyvét mutatta be.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Kemény Zsófi: Én még sosem
  • Kemény Zsófi: Rabok tovább
  • Kemény Zsófi: Nyílt láng használata
  • Kemény Zsófi - Kondor Vilmos: Értetek teszem
  • Gustave Flaubert: Érzelmek iskolája
  • Péterfy Gergely: A golyó, amely megölte Puskint
  • Kapitány-Fövény Máté: Ezerarcú függőség
Leadfotó: instagram.com/lapozza99re

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.