Lifestyle

Beszélgetés Nyáry Krisztiánnal, a magyar irodalom bulvárírójával

A Lapozz a 99-re! podcast legutóbbi részében a közkedvelt írót faggatta Szabados Ági.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Szerelem, múlt, irodalom

Nyáry Krisztián állítása szerint soha nem volt missziója az olvasásnépszerűsítés, művei mégis elképesztő hatással vannak az olvasókra. Könyvei által megismerhetjük a magyar irodalom nagy alakjainak magánéletét, valahogy valóságosabbá válnak a hősök, igazi történeteken keresztül, amiben ők is szerelmesek és esendőek azaz pont olyanok, mint bármelyikünk.

Már tíz könyve jelent meg, az írás mellett a Líra csoport kreatív igazgatója és jelenleg két könyvön is dolgozik. Vajon etikus-e más emberek szerelmes leveleit közzétenni? Elképezelhető, hogy az íróink már a levelek megírásakor is a nyilvánosságnak szánták a gondolataikat? Ennyi magánéleti történet után Nyáry Krisztián biztosan sokat tud a szerelemről. Vajon rájött, hogy mi a titkos recept? Ilyen és még sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk a legújabb epizódunkban.

A műsor második vendége Csiby Gergely színész, aki élete meghatározó könyvének Sherman Alexie: Junior - Egy indián naplója című könyvét választotta, melyből monodrámát is készített az egyetemi évei alatt. Szabados Ági ezen a héten Győrfi Kata Te alszol mélyebben című verseskötetét mutatta be.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
  • Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2.
  • Nyáry Krisztián: Életemnél is jobban
  • Sherman Alexie: Junior - Egy indián naplója
  • Győrfi Kata: Te alszol mélyebben
Leadfotó: facebook.com/nyary.krisztian ; Dif Ferenc

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.