Lifestyle

A szolgálólány meséje - a könyv jobb vagy a sorozat?

Örök kérdés, hogy melyik formátum szólítja meg jobban az embert. Szabados Ági és vendége, Nádor Zsófi ezúttal ezt a témát járták körül a Lapozz a 99-re! podcastben.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Könyv vagy film?

Mindig érdekes, amikor egy híres regényből film, vagy sorozat készül. Erről volt már egy komplett epizódunk, most azonban egy konkrét regényről és egy nagyon népszerű sorozatról lesz szó.Margaret Atwood kanadai írónő 1984-ben írta meg A szolgálólány meséje című regényt, amiből 33 évvel később készítettek sorozatot. A történet a közeli jövőben játszódik, amikor az Egyesült Államok extrém vallásos diktatúrává, Gileád Köztársasággá alakul, ahol a termékeny nőket csupán arra tartják, hogy szüljenek, ahol tiltott a dohányzás az alkoholizmus, de még az olvasás is. Mit ad a könyv azoknak akik látták a sorozatot? Mennyiben tud többet a mozgóképes feldolgozás? Ebben az epizódban Nádor Zsófiával, a könyv szerkesztőjével beszélgettünk, aki sok más mellett azt is elmesélte, hogy minden olyan dolog, ami a regényben megtörénik már megtörtént valahol a világban, azaz volt rá példa a valóságban.

A műsor második vendége Tasnádi Bence, a Katona József Színház színésze, aki élete meghatározó könyvének Térey János: Káli holtak című regényét választotta. A történetből előadást készítenek, a bemutató pedig májusban lesz a Katona József Színházban. Az epizód végén Szabados Ági Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb című novelláskötetét mutatja be.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Margaret Atwood: A Szolgálólány meséje
  • Térey János: Káli holtak
  • Irvin D. Yalom: A Schopenhauer terápia
  • Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb
Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Az anyaság csodálatos utazás, amelyről a közbeszédben az elmúlt évtizedekben szinte csak pozitív véleményt illett megfogalmazni. Szerencsére ma már nem így van; beszélhetünk és kell is beszélnünk...
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.