Oreo sajttorta meggymártással - Egy könnyű finomság a meleg napokra

Na ki szereti az oreo-t legalább annyira, hogy sajttortát készítsen belőle?!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Oreo sajttorta meggymártással

Hozzávalók:

  • 340 g oreo keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 500 g sajtkrém
  • 100 g porcukor
  • 150 g tejszín
  • 300 g magozott meggy lecsepegtetve
  • 50 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 teáskanál étkezési keményítő 3 teáskanál vízzel

Elkészítés:

Az oreot elkeverjük a felolvasztott vajjal, majd aprító gépben ledaráljuk. Egy kivajazott 18 cm tortaforma aljára tesszük a kekszet és a hűtőben pihentetjük. A sajtkrémet összekeverjük a porcukorral, kemény habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan a cukros sajtkrémbe forgatjuk. Ráöntjük a kekszes alapra, majd visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára.

Tálalás előtt a meggyet egy edényben a cukorral, citromlével és vaníliás cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikevert étkezési keményítőt. Főzzük amíg be nem sűrűsödik. Lehűtjük, majd tálalás előtt a sajttorta szeletekre halmozzuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!