Pikáns csirkeszárnyak szilva barbecue-val

Nincs is jobb, ami egy csirkeszárnnyaltörténhet, mint ez a fűszeres, pikáns szilvaszósz. Ropogós-ragacsos külső és omlós belső! Kell ennél több? Próbáljátok ki ezt a fantasztikus ízbombát! Jó étvágyat!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Pikáns csirkeszárnyak szilva barbecue-val

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkeszárny
  • 10 db érett szilva
  • 1 ek. citromlé
  • 50 g barna cukor (helyettesíthető eritrittel)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. szilvalekvár
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 tk. chili szósz
  • 50 g ketchup
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2-3 ek. méz

Elkészítés:

  1. A húson és a mézen kívül összeturmixolunk mindent egy tálban.
  2. A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.
  3. Min.2 órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  4. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét és 180 fokon 30 percig sütjük, majd megkenjük mézzel és további 220 fokon 10-15 percig ropogósra sütjük.

A következő oldalon mutatok másik két receptet is, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!