Pikáns csirkeszárnyak szilva barbecue-val
Nincs is jobb, ami egy csirkeszárnnyaltörténhet, mint ez a fűszeres, pikáns szilvaszósz. Ropogós-ragacsos külső és omlós belső! Kell ennél több? Próbáljátok ki ezt a fantasztikus ízbombát! Jó étvágyat!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Pikáns csirkeszárnyak szilva barbecue-val
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkeszárny
- 10 db érett szilva
- 1 ek. citromlé
- 50 g barna cukor (helyettesíthető eritrittel)
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek. szilvalekvár
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. szójaszósz
- 1 tk. chili szósz
- 50 g ketchup
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2-3 ek. méz
Elkészítés:
- A húson és a mézen kívül összeturmixolunk mindent egy tálban.
- A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.
- Min.2 órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét és 180 fokon 30 percig sütjük, majd megkenjük mézzel és további 220 fokon 10-15 percig ropogósra sütjük.