Gomba cappuccino krémleves, a tökéletes ebéd
Reggel kávé, délben viszont egy jó meleg gomba cappuccino! Nincs is jobb egy kis krémeslevesnél a hidegebb napokon. Próbáljátok ki bátran ezt a levest, ami kávét ugyan nem tartalmaz, de gombát annál többet!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gomba cappuccino
Hozzávalók:
- 270 g csiperke gomba szeletelve( barna és fehér vegyesen)
- 4 szál friss, kakukkfű
- 7-8 dl alaplé (csirke, zöldség)
- 1.5 dl habtejszín (min. 30%)
- só bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- Díszítéshez:
- 30g gomba
- 1 dl habtejszín + só
- 1.5 ek. Olaj a gomba pirításához
Elkészítés:
- A gombát készítsük elő. Távolítsuk el a tönk részét, majd szeleteljük fel a kalapját.
- A gombákat egy edénybe tesszük és felöntjük alaplével.
- Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát.
- Forraljuk fel, és lassú tűzön 15 percig főzzük.
- Ha a gomba megpuhult vegyük ki a kakukkfüvet, és a levest botmixer segítségével pürésítsük.
- Szakaszosan adjuk hozzá a 1.5 dl tejszínt.
- Előkészülünk a tálaláshoz: A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük majd sózzuk, borsozzuk.
- Egy marék gombát negyedekbe szelünk és olajon magas lángon lepirítjuk.
- A kész levest tálkákba öntjük, majd rákanalazzuk a tejszínhabot. Végül pirított gombával díszítjük.
Megjegyzés: A gombát soha ne mossuk meg, csak nedves papírtörlővel tisztítsuk meg.