Tejszínes lazacos spagetti, mennyei étel az egész családnak
Lazac, tejszín és egy kis al dente-re főtt tészta. Hm...! Már külön-külön is nagyon szeretnivalóak az összetevők, de együtt mennyei ebéd lehet az egész családnak. Próbáljátok ki mindenképp!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tejszínes lazacos spagetti
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- 25 dkg bőrös lazac
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs
- 1 db cukkini
- friss kapor
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A lazacot sózzuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Egy felhevített serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd a lazacot bőrével lefelé, közepes lángon ropogósra sütjük, amihez közben hozzáadjuk a fokhagymákat héjukkal együtt.
2. A tésztát megfőzzük lobogó, sós vízben.
3. A cukkinit hosszában először vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk.
4. A lazacot kivesszük, a megmaradt zsiradékhoz öntjük a fehérbort, a tejszínt és sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot.
5. A lazacról lefejtjük a ropogós bőrét, majd felvágjuk. A hal húsát villával szétszedjük.
6. Ha a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk a lazacot, a kinyomkodott cukkinit, végül a spagettit. Összeforgatjuk a szósszal, majd egy tálba halmozzuk.
A tésztát, ropogós lazacbőrrel és friss kaporral díszítjük. Jó étvágyat!