Tejszínes lazacos spagetti, mennyei étel az egész családnak

Lazac, tejszín és egy kis al dente-re főtt tészta. Hm...! Már külön-külön is nagyon szeretnivalóak az összetevők, de együtt mennyei ebéd lehet az egész családnak. Próbáljátok ki mindenképp!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Tejszínes lazacos spagetti

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 25 dkg bőrös lazac
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs
  • 1 db cukkini
  • friss kapor
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A lazacot sózzuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Egy felhevített serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd a lazacot bőrével lefelé, közepes lángon ropogósra sütjük, amihez közben hozzáadjuk a fokhagymákat héjukkal együtt.

2. A tésztát megfőzzük lobogó, sós vízben.

3. A cukkinit hosszában először vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk.

4. A lazacot kivesszük, a megmaradt zsiradékhoz öntjük a fehérbort, a tejszínt és sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot.

5. A lazacról lefejtjük a ropogós bőrét, majd felvágjuk. A hal húsát villával szétszedjük.

6. Ha a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk a lazacot, a kinyomkodott cukkinit, végül a spagettit. Összeforgatjuk a szósszal, majd egy tálba halmozzuk.

A tésztát, ropogós lazacbőrrel és friss kaporral díszítjük. Jó étvágyat!

Lapozz, a következő oldalon még két isteni tészta recept vár!

Leadfotó, fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!